Een bamboe plafond kunt u binnen of buiten maken van bamboematten. Of u nu kiest voor naturel, zwart, gespleten bamboe of dikke bamboe; een bamboe plafond geeft ontzettend veel sfeer. Een commerciële ruimte met een bamboe afwerking heeft bovendien een duurzame en moderne uitstraling!

Bamboe plafondbekleding

Met bamboematten kunt u elk plafond heel decoratief afwerken. Ze zijn makkelijk te plaatsen, geschikt voor binnen en buiten en onderhoudsarm. Voor uw overkapping, tuinhuis of aanbouw kunt u gespleten bamboematten gebruiken of 1 van de verschillende soorten matten gemaakt van bamboestokken. Het voordeel van gespleten bamboematten is dat ze voordeliger zijn en nog sneller te bevestigen. Een bamboe plafond kan ook binnenshuis worden toegepast. Hiervoor worden meestal de bamboematten van bamboestokken gebruikt. Een bamboe plafond geeft een rustige en natuurlijke sfeer aan het interieur. Ook kantoren, winkels, wellness centra en horecagelegenheden krijgen een unieke uitstraling met een bamboe plafond. Bamboe staat voor duurzaamheid en hiermee laat u zien dat u als bedrijf milieubewust aan het ondernemen bent. Daarnaast staat bamboe gewoon super fris en modern!

Bamboemat afdak

Wilt u zorgen voor schaduw in de tuin? Met bamboematten maakt u snel een prachtig afdakje! U kunt een luifel maken vanaf een bestaande muur en daar een bamboemat als schaduwdoek op bevestigen. Een gespleten bamboemat is van licht materiaal en geeft minder schaduw dan de andere bamboematten. Of bedek een pergola met een bamboemat voor een mooi schaduwplekje in de tuin. Boor de mat vast op de liggers van de pergola om ongeveer elke 20 cm. Eventueel kunt u ook de wanden bekleden om voor nog meer schaduw en beschutting te zorgen.

Bamboematten plaatsen

Bamboematten zijn heel eenvoudig vast te schroeven tegen het plafond. Dat gaat op de volgende manier:

  • Boor eerst kleine gaatjes door de bamboestokken, om splijten te voorkomen. Met RVS schroeven van 4 x 40 of 4 x 70 (voor de dikke bamboematten) bevestigt u de bamboemat tegen de ondergrond. Voor een optimale bevestiging boort u schroeven aan de bovenkant, in het midden én aan de onderkant van de mat en herhaalt u dat elke 20 cm.
  • Gespleten bamboematten kunt u bevestigen met schroeven met sluitring. Schroef tussen de bamboestrips door en de sluitring duwt de mat vast tegen de ondergrond.

Wilt u meer informatie over het maken van een bamboe plafond, luifel of zonnedak, of advies over het gebruik van natuurmatten? Neem gerust contact met ons op! Wij denken graag met u mee.

Meteen aan de slag? Hieronder staat ons assortiment bamboematten onderverdeeld per soort. Van elke soort bamboemat hebben wij vele formaten op voorraad. Uw bestelling wordt altijd gratis bezorgd!