Bent u uitgekeken op uw massieve houten schutting? Met een bamboe schutting op rol tovert u een oude schutting om tot een heel nieuwe, natuurlijke tuinafscheiding met een tropische uitstraling! En met bamboematten kunt u zelfs een mooie bamboe schutting maken. Deze bamboematten zijn namelijk erg stevig en helemaal zichtdicht. U kunt kiezen uit donkerbruine en naturel bamboematten. Deze zijn allebei ook verkrijgbaar als extra dikke bamboematten. Hiermee geeft u uw tuin precies de juiste sfeer! Hoe het maken van een bamboe schutting in zijn werk gaat, leest u hier.

Schutting bekleden met gespleten bamboe

Een oude of groene schutting knapt geweldig op én is binnen mum van tijd klaar door er gespleten bamboematten tegenaan te bevestigen. Deze zijn gemaakt van strips bamboe van ongeveer 3 mm dik en daardoor makkelijk te hanteren en te monteren. Een bamboe schutting van gespleten bamboematten ziet er netjes uit en geeft uw tuin een tropische look. U hoeft de oude schutting niet te vervangen en bent veel voordeliger (en milieubewuster) uit. U kunt de gespleten bamboematten bevestigen met 3,5 x 25 mm schroeven met sluitring. Schroef tussen de strips door, zodat ze niet splijten. De sluitring drukt de mat vast tegen de ondergrond. Zet uw bamboematten altijd op voldoende plekken vast, het liefst om elke 20 centimeter horizontaal en 70 centimeter verticaal. Want hoe minder vat de wind op uw bamboemat kan krijgen, hoe langer de levensduur!

Bamboemat schutting

Bamboemat schutting maken

Bamboematten zijn heel stevig en dicht tegen elkaar gebonden en dus goed te gebruiken om een schutting mee te maken. Door palen stevig in de grond te zetten en deze te verbinden met drie horizontale planken of palen maakt u eerst een frame. Kies voor grondpalen die eenderde hoger zijn dan de hoogte van de bamboe schutting op rol, zodat ze ver genoeg de grond in kunnen. Plaats als eerste de hoekpalen en dan de tussenpalen op 80 tot 100 cm van elkaar. Houd in uw berekening de lengte van uw bamboematten in de gaten, zodat er altijd minimaal 1 paal staat op de plek waar een nieuwe bamboemat begint. Met een markering met een koord of touw komen de palen netjes op één lijn te staan. De bamboestokken monteert u vervolgens met schroeven. Boor eerst de gaatjes voor om het risico op splijten te minimaliseren. Wilt u gespleten bamboematten gebruiken? Dan zou u betonstaalmatten of gaas aan het frame kunnen bevestigen voor extra stevigheid. De gespleten bamboematten plaatst u daar vervolgens tegenaan met tie-wraps of bevestigingsdraad.

Groene schutting met bamboematten

Heeft u een betongaas omheining, hek of afrastering van gaas die u wilt laten begroeien met planten? Met bamboematten kunt u de groene schutting alvast zichtdicht maken en vervolgens rustig laten begroeien. Hiervoor worden meestal de voordelige gespleten bamboematten (split bamboo) gebruikt. Trek ijzerdraadjes of tie-wraps tussen over het binddraad van de mat heen en trek de mat vast tegen de ondergrond. Met een bamboemat als ondergrond kan uw groene tuinafscheiding rustig tot stand komen zonder dat u last hebt van inkijk!

Bevestigen boven de grond

Bij het bevestigen een bamboematten schutting raden wij aan om de mat altijd een aantal centimeter boven de grond te plaatsen. Zo voorkomt u verkleuring en vroegtijdige veroudering van de bamboemat. Want hoe droger een bamboemat blijft, hoe langer deze meegaat. Vaak wordt hiervoor een lat of plank gebruikt om de mat op te laten rusten. Ook een u-profiel erg handig. Hierin staat het bamboe super stabiel en zal die niet doorzakken of scheef gaan hangen.

bamboe schutting

Heeft u meer vragen over het maken van een bamboe schutting? Neem dan gerust contact met ons op! Wij denken graag met u mee om uw tuin zo mooi mogelijk aan te kleden!

Meteen aan de slag? Bestel dan hieronder uw gewenste soort en formaat bamboemat. Uw bestelling wordt binnen 1-2 werkdagen gratis bij u thuisbezorgd!

Dikke bamboematten