Ook als wandbekleding is bamboe heel geschikt. Gespleten bamboematten worden veel gebruikt voor in de tuin; om een wand af te werken van een veranda, overkapping of tuinhuis. Binnenshuis zijn de bamboematten van bamboestokken het meest geliefd. Niet alleen in privé ruimtes, maar ook in commerciële settings geven deze schone en decoratieve matten veel sfeer.

Bamboe wandbekleding buiten en binnen

Met bamboe wanden maakt u een overkapping, tuinhuis of veranda helemaal af. Ze hebben een tropische uitstraling en zijn heel eenvoudig te bevestigen. Ook binnen zijn deze schone natuurmatten heel goed te gebruiken als wandbekleding in vrijwel elke ruimte. Denk aan een prachtige afwerking van een wand in de badkamer, slaapkamer, keuken of woonkamer. Dat geldt ook voor commerciële ruimtes. Licht bamboe of donker bamboe, dikke bamboematten of gewone bamboematten: voor elk soort bedrijfsinterieur is een bijpassende bamboemat te vinden. Enkele voorbeelden van bedrijven waarbij deze duurzame wandbekleding veel gebruikt wordt, zijn wellness centra, restaurants, kantoren, indoor speeltuinen en dierentuinen. Maar in feite staat bamboe modern en fris in elke winkel, kantoorruimte of horeca gelegenheid! Het is ook heel goed mogelijk om een tussenwand te maken van bamboematten. Bijvoorbeeld ter afwerking van een doucheruimte of als scheiding tussen werkplekken.

Aankleding beursstands en evenementen

Bamboematten worden ook veel gebruikt voor de aankleding van beursstands en evenementen. De bamboemat op rol is eenvoudig te vervoeren in de bijgeleverde draagtas. Met tie-wraps of ijzeren binddraadjes bevestigt u hem binnen no time tegen een dranghek of bouwhek. Na afloop van de beurs of het evenement kunt u de bamboemat zonder beschadigingen losmaken en opnieuw gebruiken.

Bamboematten plaatsen

Bamboematten zijn heel eenvoudig te bevestigen tegen een wand. Dat gaat op de volgende manier:

  • Boor eerst kleine gaatjes door de bamboestokken, om splijten te voorkomen. Met RVS schroeven van 4 x 40 of 4 x 70 (voor de dikke bamboematten) bevestigt u de bamboemat tegen de ondergrond. Voor een optimale bevestiging boort u schroeven aan de bovenkant, in het midden én aan de onderkant van de mat en herhaalt u dat elke 20 cm.
  • Gespleten bamboematten kunt u bevestigen met schroeven met sluitring. Schroef tussen de bamboestrips door en de sluitring duwt de mat vast tegen de ondergrond
  • Bij bamboe wandbekleding buitenshuis raden wij aan de bamboemat een aantal centimeter boven de grond te plaatsen. Zo voorkomt u dat de bamboe nat wordt en gaat verkleuren. Handig hierbij is een lat of plank waarop u de bamboemat kan laten rusten.
  • Bij bevestigen tegen een hek kunt u tie-wraps of binddraadjes gebruiken. Haal deze over het interne binddraad van de mat heen en trek de mat strak tegen de ondergrond op voldoende punten.

Wilt u meer informatie over bamboe wandbekleding of advies over het gebruik van natuurmatten in het algemeen? Neem gerust contact met ons op! Wij denken graag met u mee.

Wilt u meteen bestellen? Hieronder ziet u ons assortiment bamboematten, onderverdeeld in soort. Uw bamboerol wordt in een stevige draagtas gratis bezorgd binnen 1-2 werkdagen.