Met een bamboemat of gespleten bamboemat maakt u heel eenvoudig een mooi, natuurlijk balkonscherm. Een bamboemat geeft meteen een tropisch tintje aan elk balkon. Bovendien is een bamboemat met ijzerdraad of tie-wraps heel eenvoudig aan een balkonreling of hekwerk te bevestigen. Met dit balkonscherm kunnen kleine huisdieren veilig het balkon op en kunt u genieten van privacy, beschutting en een prachtige, sfeervolle aankleding!

Welke bamboematten?

Voor de meeste balkons zijn lage bamboematten geschikt met een hoogte van 1 meter of 150 centimeter. Deze formaten zijn in verschillende varianten leverbaar. Met gespleten bamboematten bent u het voordeligst uit. Ze bieden wel minder privacy dan de matten waarbij bamboestokken zijn gebruikt. Deze bamboematten zijn er in naturel kleur en donkerbruin, met een dikte van ongeveer 25 millimeter of van 50-60 mm. In vergelijking met gespleten bamboematten hebben ze ook een langere levensduur. Het hangt af van uw smaak, eisen en portemonnee welke van de 5 varianten u op uw balkon wilt bevestigen. Eén ding is zeker: al deze bamboematten zijn heel eenvoudig te monteren!

Bamboematten bevestigen op het balkon

Bamboematten bevestigen op het balkon kan heel eenvoudig met simpele bevestigingsdraadjes van gegalvaniseerd ijzer of tie-wraps.Trek deze ijzerdraadjes of tie-wraps over het binddraad van de mat heen. Daarna trekt u ze vast tegen de ondergrond. Als u dat vanuit de hoeken op elke 20 cm horizontaal en 70 cm verticaal doet, zit uw balkonscherm goed stevig vast.

bamboematten voor balkon

Tips

  • Bamboematten brengen niet alleen sfeer, maar ook natuur op het balkon. Ze trekken vogeltjes aan en vormen een ideale ondergrond voor klimplanten.
  • Wilt u uw balkon sfeervol verlichten, vlecht dan een lichtsnoer door uw bamboemat heen of hang er lantaarntjes aan. Dat geeft een heel gezellig effect!
  • U kunt ook buitendecoratie, zoals metalen ornamenten of kleine vogelhuisjes, aan de strips of stokken hangen om uw balkon gezellig aan te kleden.
  • Heeft u een stukje bamboemat over? Misschien kunt u er een plantenbak mee bekleden voor nog meer sfeer! Of maak er een mooi dakje van voor een vogelhuisje.

 

 

Een bamboemat brengt op eenvoudige en voordelige wijze sfeer en privacy op het balkon. Zo kunt u, zelfs als u middenin de stad woont, altijd genieten van een stukje natuur! Wilt u hier meer over weten of heeft u vragen over een andere bamboemat toepassing? Neem dan gerust contact met ons op! Wij denken graag met u mee om uw balkon zo mooi mogelijk aan te kleden!

Bestel uw bamboematten van 1 meter of 1,50 meter hoog voor uw balkon – met gratis verzending!