Onze bamboematten zijn in vele formaten te koop, zodat er voor elke toepassing wel eentje te vinden is. Gespleten bamboematten hebben een lengte van 500 centimeter en een hoogte van 100, 150, 180 of 200 centimeter. De standaard bamboematten van ca. 25 mm dik hebben een lengte van 180 cm of 150 cm en kunt u kopen in een hoogte van 100, 150, 180, 200 of 250 cm. De luxe bamboematten van 50-60 mm dik hebben een lengte van 180 cm en een hoogte van 100, 150, 180 of 200 cm. Is de bamboemat te hoog of te lang? Geen zorgen; u maakt hem eenvoudig zelf verder op maat. Hier leest u hoe.

Te hoge bamboemat op maat maken

Is de bamboemat te hoog? U kunt de stokken of strips op maat zagen met een fijntandige zaag. Zorg ervoor dat uw zaag scherp genoeg is, dan is het resultaat het mooist en kost het minder moeite. U kunt het beste de bamboestokken afplakken met sterke tape om rafelen te voorkomen. Bamboestrips kunt u eventueel ook afknippen met een scherpe snoeischaar.

Te lange bamboemat op maat maken

Een te lange bamboemat kunt u inkorten door het ijzeren binddraad met een nijptang door te knippen op minimaal 10 cm vanaf de gewenste lengte. Dan heeft u altijd voldoende binddraad over om de mat weer vast te binden. Knip het ijzerdraad door, trek de overtollige strips of stokken eruit en knoop het binddraad daarna op de juiste lengte weer goed vast.

Met het restant van een bamboemat kunt u misschien nog iets creatiefs doen. Bijvoorbeeld een borderrand maken, een vogelhuisje een mooie dakbedekking geven of een plantenbak decoreren! Heeft u nog vragen over het op maat maken van een bamboemat of over natuurmatten in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder!

Bij ons bestelt u al uw bamboematten met gratis verzending:

Dikke bamboematten