Een bamboemat op rol is een mooi, praktisch en duurzaam product dat gebruikt kan worden voor vele toepassingen in de tuin en op het balkon, maar ook binnen.

Gespleten bamboematten
Bamboematten
Zwarte bamboematten

Een bamboemat op rol is:

  • Mooi

Binnen ons assortiment natuurmatten kenmerkt de bamboemat op rol zich door zijn strakke, rechte stokken, frisse uitstraling en tropische look. De gespleten bamboemat is gemaakt van 1 centimeter brede bamboestrips en heeft ook zo’n frisse, tropische uitstraling. U kunt ook kiezen voor zwarte bamboematten in de kleur donkerbruin voor een meer luxe gevoel. Zo vindt u altijd een bamboemat die mooi past in uw tuin of op uw balkon!

  • Praktisch

Een bamboemat op rol is heel praktisch in gebruik en wordt geleverd in een handige draagtas. Het is ook een schoon product dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Daardoor zijn er veel toepassingen mogelijk. Om de bamboemat te gebruiken, rolt u hem eenvoudigweg af en bevestigt hem tegen de gewenste ondergrond. Maak de bamboemat vast met ijzerdraadjes, tie-wraps of schroeven. De bamboestokken kunt eerst voorboren, om de kans op scheuren te minimaliseren. Bij gespleten bamboematten boort u tussen de strips door en gebruikt u een sluitring om de mat vast te maken. Een bamboemat op maat maken kan door de strips of stokken af te zagen met een fijngetande zaag. Door de stokken af te plakken met sterke tape, voorkomt u rafelen. De lengte past u aan door het binddraad op minimaal 10 cm van de gewenste plek door te knippen, de overtollige stokken of strips te verwijderen en het binddraad weer vast te binden.

  • Milieuvriendelijk

In tegenstelling tot houtkap, is bamboeteelt heel duurzaam. Bamboe groeit heel snel en kan al na 5 jaar worden geoogst. Dat kan steeds van dezelfde moederplant; er is geen nieuwe aanplant nodig. Ook heeft bamboe maar weinig ruimte nodig om te groeien en brengt het veel meer CO2-afbraak op dan bomen. Eenmaal in de tuin kan een bamboemat ruim 10 jaar blijven staan. Na gebruik is de bamboemat biologisch afbreekbaar. Om al deze redenen worden bamboematten, net als rietmatten, bamboematten, heidematten en boomschorsmatten door het voormalige Ministerie van VROM en diverse milieuorganisaties aangeraden als milieuvriendelijke tuinafscheiding.

Bamboerol kopen

Een bamboemat op rol kopen kan niet overal. De meeste tuincentra hebben ze niet voorradig of bieden slechts een klein aanbod. Bovendien is de kwaliteit vaak erg laag en de ligt de prijs erg hoog. Het beste én het makkelijkste is om uw bamboemat op rol online te kopen. Op Natuurmatten.nl kunt u kiezen uit alle verschillende soorten en formaten. De kwaliteit van de bamboematten is uiteraard optimaal. Bovendien wordt de bamboemat op rol gratis bij u thuis bezorgd in een handige draagtas. U betaalt dus geen verzendkosten en hoeft de grote rol niet in uw auto te vervoeren. Plus u kunt rekenen op een snelle levering binnen 2 werkdagen!

 

Heeft u nog vragen over bamboematten op rol? Neem dan gerust contact met ons op! Wij verlenen graag advies over de verschillende soorten en toepassingen!