Bamboematten kopen

Bamboematten kopen kan bij ons veilig en gemakkelijk online. Onze bamboematten zijn gemaakt van naturel of zwarte bamboestokken, intern gebonden met gegalvaniseerd staaldraad. Ten slotte verkopen wij gespleten bamboematten, gemaakt van hoogwaardige bamboestrips. Handzaam en voordelig! Met al deze bamboematten maakt u eenvoudig een prachtige bamboe schutting of sfeervol balkonscherm. U kunt er ook het plafond of een wand mee bekleden - zowel binnen als buiten!

Bamboematten soorten en toepassingen

Wilt u de schutting opknappen, een open hekwerk zicht dicht maken of beschut zitten op het balkon? Of zoekt u een natuurlijke, decoratieve bekleding, bijvoorbeeld voor u beursstand, de etalage, evenemententerrein of terras? Voor al deze toepassingen kunt u bamboematten kopen en vervolgens eenvoudig installeren. Met bamboematten creëer je in een handomdraai een fantastisch effect!

Soorten bamboematten
Wij bieden 3 verschillende soorten bamboematten in twee verschillende kleuren: naturel en zwart. Welke soort bamboematten u kiest, is afhankelijk van de toepassing en een kwestie van smaak.

Balkonscherm van bamboe

Met een bamboemat of gespleten bamboemat maak je heel eenvoudig een balkonscherm. Een bamboemat geeft meteen een tropisch tintje aan elk balkon. Omdat bamboematten strak aan elkaar gebonden zijn, geven ze veel privacy. Ze zijn erg sterk en gaan jarenlang mee. Bovendien is een bamboemat met ijzerdraad of tie-wraps heel eenvoudig aan een balkonreling te bevestigen. Met een bamboe balkonscherm bent u verzekerd van uw privacy en kunt u lekker beschut van uw sfeervolle balkon genieten!

Bamboe schutting maken

Bamboematten hebben een nette en chique uitstraling en zijn voor allerlei toepassingen te gebruiken. Een bamboe schutting bijvoorbeeld is eenvoudig te bevestigen en ziet er prachtig uit. Met bamboematten is deze natuurlijke tuinafscheiding zo gemaakt. De bamboe is stevig aan elkaar gebonden met gegalvaniseerd ijzerdraad, zodat een bestaande schutting, muur of hekwerk in een handomdraai bekleed is. Met bamboematten geef je een bestaande (verouderde) tuinafscheiding heel eenvoudig een nieuwe look!

Bamboematten als plafond en wandbekleding

Bamboematten zijn heel geschikt om wanden en plafonds decoratief te bekleden. Ze worden zowel binnen als buiten gebruikt, in woningen of commerciële ruimtes. Bamboematten zijn heel eenvoudig te monteren. Daarom zijn ze ook heel praktisch voor het aankleden van tijdelijke settings, zoals een beursstand of evenement. Vooral de voordelige gespleten bamboematten worden daar veel voor gebruikt. Bamboematten als plafondbekleding geven een verzorgde uitstraling en gezellige sfeer aan een overkapping. Ze kunnen ook heel goed binnen tegen het plafond gebruikt worden. Een bamboe plafond geeft een commerciële of publieke ruimte niet alleen sfeer, maar ook een duurzame uitstraling.

Creatief met bamboematten

Behalve als bamboe schutting, balkonscherm, plafondbekleding of wandbekleding zijn bamboematten voor nog veel andere toepassingen te gebruiken. Omdat bamboematten eenvoudig op maat te maken en te bevestigen zijn, kunt u er heel creatief mee te werk gaan. Zo tovert u een oude border of lelijke bloembak om tot blikvanger door er een lage bamboemat tegenaan te bevestigen. Een (gespleten) bamboemat kan ook als zonwering worden gebruikt of room divider. En met een zware bloembak, wieltjes en wat handigheid kunt u van een bamboemat ook een mooi windscherm maken!

Bamboematten monteren

Bij het monteren van bamboematten moet u ervoor zorgen dat de bamboemat altijd met de juiste kant boven komt. Onze bamboematten zijn aan 1 zijde natuurlijk afgedicht om te voorkomen dat de stokken vollopen met water. Deze dichte zijde is de bovenkant. Houd hier ook altijd rekening mee wanneer u een bamboemat op maat wilt zagen. Ook is het belangrijk om uw bamboemat altijd een aantal centimeter boven de grond te monteren. Hiermee voorkomt u dat uw bamboemat zwart wordt en snel veroudert. Vaak wordt een horizontale lat of plank gebruikt om de bamboemat op te laten rusten. Voordeel hiervan is dat de bamboemat meteen mooi recht staat!

Bamboematten bevestigen

Bamboematten bevestigen is niet moeilijk. Met RVS schroeven en sluitringetjes kunt u gespleten bamboematten tegen een houten ondergrond schroeven. Hierbij boort u tussen de bamboestrips door, anders loopt u het risico dat ze splijten. Bij een bamboemat van hele bamboestokken boort u eerst een gaatje in de bamboestok. Daarna schroeft u de bamboestok tegen de ondergrond. Komt de bamboemat tegen een open ondergrond, zoals een hek, betongaas omheining of balkon reling? Dan kunt tie-wraps, binddraad of RVS ijzerdraad om het bevestigingsdraad van de bamboemat heen buigen en zo de bamboemat aantrekken en vastmaken tegen de ondergrond.

Bamboemat inkorten

U kunt een bamboemat kopen in allerlei verschillende hoogtes. Is uw bamboemat iets te hoog, dan kunt u deze zelf eenvoudig inkorten door een gedeelte van de onderkant af te zagen. U kunt het beste een (elektrische) zaag met fijne tanden gebruiken om rafelen van de bamboestokken te voorkomen. Bij een gespleten bamboemat kunt u ook een scherpe snoeischaar of heggenschaar gebruiken. Is uw bamboemat te lang? Haal dan de ijzeren binddraadjes los aan de zijkant of knip ze los in het geval van gespleten bamboematten, verwijder het overtollige bamboe en draai de ijzerdraadjes terug op hun plaats. Houd altijd minimaal 10 cm binddraad over en knoop het binddraad op de juiste plek weer stevig vast.

Milieuvriendelijke bamboemat

Door te kiezen voor een natuurmat zoals een bamboemat bent u milieuvriendelijk bezig. Bamboe is een heel snelgroeiend gewas dat op milieuvriendelijke wijze wordt gekweekt. Voor de productie van bamboematten hoeven geen bomen worden gekapt en gaat er geen kostbare natuur verloren. Een natuurmat als een bamboemat wordt dan ook door het Ministerie van VROM en diverse milieuorganisaties aangeraden als milieuvriendelijke tuinafscheiding .

Gespleten bamboematten

Gespleten bamboematten bestaan uit hoogwaardige bamboe strips die met gegalvaniseerd ijzerdraad zijn samengebonden tot een stevige bamboemat op rol. Deze lichte en platte bamboemat is ideaal om wanden, schuttingen en plafonds mee te bekleden. Door de lage kosten van gespleten bamboematten worden deze bamboematten ook veel gebruikt voor de aankleding van evenementen en beurzen.

Gespleten bamboematten gebruiken

Omdat de gespleten bamboemat praktisch is in gebruik, kun je deze op allerlei manieren gebruiken. De bekendste manier is als natuurlijke tuinafscheiding. Bevestig de mat tegen een bestaande schutting of hekwerk en de tuin krijgt een instant oppepper. Ook als bekleding van plafonds en wanden (van bijvoorbeeld een tuinhuis, veranda of overkapping) is een gespleten bamboemat erg geschikt. Daarnaast zijn er talloze creatieve toepassingen mogelijk. Wat dacht je van de bekleding van een zwembad, statafel of bloembak? Ook voor de aankleding van een beursstand, evenement, etalage of terras is de gespleten bamboemat ideaal. Zo zorg je op allerlei manieren voor een verzorgde en sfeervolle uitstraling in huis en tuin!

Gespleten bamboematten bevestigen

In principe is een gespleten bamboemat eenvoudig te monteren tegen elke ondergrond; of dit nu een wand, hek, schutting of plafond betreft. Er zijn slechts enkele zaken die je moet weten:

  • Voorkom vroegtijdige verkleuring of rot door de bamboemat niet direct op de grond te plaatsen. Plaats een bamboemat altijd minimaal 2 cm boven de grond. Handig hierbij is een verticale lat waarop je de bamboemat kan laten rusten.
  • Maak de bamboemat vast door kleine gaatjes tussen de bamboestrips te boren. Boor niet door de strips zelf, want dan kunnen ze splijten. Met RVS schroeven met sluitringetjes bevestig je de bamboe strips tegen de ondergrond.
  • Of gebruik binddraadjes om de gespleten bamboemat tegen een reling, balkon of open hekwerk te bevestigen. De binddraadjes kun je om de stukjes bevestigingsdraad van de bamboemat heen buigen, aantrekken en vastmaken aan het open hekwerk.

Gespleten bamboematten kopen

Bekijk goed welke maat gespleten bamboemat het meest geschikt is voor jouw specifieke toepassing. Al onze gespleten bamboematten hebben een lengte van 5 meter en zijn verkrijgbaar in vier verschillende hoogtes. Je kunt de volgende formaten gespleten bamboematten bij ons bestellen: 100 x 500 cm150 x 500 cm180 x 500 cm en 200 x 500 cm.

>> Is je gespleten bamboemat net iets te hoog? Dan kun je hem zelf eenvoudig korter maken met een zaag met fijne zaagtanden of een snoeischaar.
>> Is je gespleten bamboemat te lang? Knip dan de ijzeren binddraadjes met een nijptang  door op de juiste plek.

Gespleten bamboematten kopen met gratis verzending!

Elke gespleten bamboemat leveren wij op rol tot aan de deur, in een handige draagtas met hengsels. Bamboematten die je vóór 13:00 uur bij ons bestelt, ontvang je de volgende werkdag bij je thuis. Zonder verzendkosten! 

Heb je nog vragen over de bevestiging of toepassing van gespleten bamboematten of andere soorten natuurlijke tuinafscheiding? Of wil je meer weten over de bestelprocedure, betaling of levering? Neem dan gerust contact met ons op.

Bamboemat op rol gratis thuisbezorgd

Voor bamboematten kopen hoeft u niet naar een tuincentrum of speciaalhandel, met alle transport moeilijkheden van dien - een hoge bamboemat op rol past namelijk lang niet in elke kofferbak. Uw bamboemat kunt u eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen. Uw bamboemat op rol wordt de volgende werkdag in een handige tas met draaghengsels bij u aan de deur afgeleverd. En daar betaalt u bij ons helemaal geen verzendkosten voor!

Heeft u vragen?

Bijvoorbeeld over het kiezen van de juiste bamboemat, het bevestigen van uw bamboemat, een bamboemat kopen of iets anders op het gebied van bamboematten? Neem dan gerust contact met ons op!