Heidematten worden veel gebruikt als schutting. U kunt er heel eenvoudig een oude schutting of kale muur mee bekleden. Door de vriendelijke uitstraling van deze natuurmat zorgt die voor veel sfeer. Een nieuwe look voor uw tuin met weinig moeite en voor een klein budget! Ook als begroeiingsmat is een heidemat heel geliefd. De structuur van de heidemat is namelijk perfect om klimplanten snel en weelderig te laten groeien. Hier leest u hoe eenvoudig u een (groene) heidemat schutting kunt maken tegen elke ondergrond.

Heidemat schutting

Als uw schutting niet past bij de rest van uw tuin of deze erg verouderd is, kunt u deze eenvoudig een nieuwe look geven door er heidematten tegenaan te bevestigen. Het is een kleine moeite, maar geeft een groots effect. De heidematten van ca. 2 centimeter dik bieden hiervoor de meeste volume en minste doorkijk. Deze matten zijn 3 meter lang en verkrijgbaar in een hoogte van 1 meter, 1 meter 50, 1 meter 80 en 2 meter. Met een snoeischaar kunt u ze eventueel verder op maat maken. Plaats de heidematten tegen de schutting met schroeven met sluitring of krammetjes. De schroeven komen tussen de stengels door, de sluitring drukt de heidemat vast tegen de ondergrond. De krammetjes plaatst u over het binddraad van de maat en slaat u met een hamer in de schutting vast. U kunt ook een nietpistool gebruiken.

Heidemat schutting voor hedera

Heidemat tegen betongaas of hek

Met een heidemat tegen betongaas of hekwerk schermt u de tuin, het balkon of een bedrijventerrein binnen mum van tijd af. Afhankelijk van uw toepassing kiest u het juiste formaat. Deze tuinmatten zijn in hoogtes verkrijgbaar van 100, 150, 180 en 200 cm. De dikte van de matten zegt alles over de zichtdichtheid: ca. 1 cm dikke heidematten bieden veel minder privacy dan die van ca. 2 cm. Maak de mat eventueel verder op maat met een snoeischaar of door het binddraad door te knippen. Tegen deze open ondergrond kunt u de mat bevestigen met bevestigingsdraad. Duw het ijzerdraad of de tiewrap tussen de stengels door en over het binddraad van de mat heen. Aan de achterkant trekt u het bevestigingsdraad aan, zodat de heidemat strak tegen het hek komt vast te zitten.

Heidemat schutting met hedera

Wilt u van bouwgaas of betongaas een mooie groene hedera schutting maken? Een heidemat is een ideale ondergrond! De structuur van deze mat is uitermate geschikt om de hedera te laten groeien. Hierop groeit de plant snel en regelmatig dicht tot een weelderige groene tuinafscheiding. Bovendien biedt een heidemat al vanaf het begin privacy, zelfs terwijl de hedera nog aan het groeien is. Gebruikt u de dunne heidemat van 1 cm dik als ondergrond, dan kunt u deze eventueel dubbel bevestigen om extra zichtdichtheid te creëren. Na verloop van tijd is de heidemat door de begroeiing niet meer zichtbaar en zal die uiteindelijk op natuurlijke wijze oplossen. Door het betongaas of bouwgaas blijft de stevigheid intact. Zo maakt u een 100% natuurlijke tuinafscheiding die meteen privacy biedt en ook nog eens geluidsdempend is!

Tips voor een langere levensduur

Met een goede bevestiging verlengt u de levensduur van uw natuurmatten. Daarom geven wij u deze tips bij het maken van een heidemat schutting:

  • Maak de heidemat idealiter vast op elke 20 centimeter horizontaal en 70 centimeter verticaal. Zo voorkomt u dat de wind vat krijgt op uw heidemat, waardoor die zou gaan klapperen en beschadigd raakt.
  • Plaats de heidemat niet rechtstreeks op de grond. Zo voorkomt u dat er teveel vocht in de heidemat komt, waardoor die sneller veroudert. Gebruik bijvoorbeeld een plank als basis en plaats daar de heidemat op. Daarmee wordt uw natuurlijke schutting ook mooi recht en zakt de mat niet naar beneden.

Heeft u nog vragen over deze natuurmat, andere natuurmatten of het maken van een heidemat schutting? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

 

Bestel meteen uw heidematten in het juiste formaat, met bevestigingsmateriaal!
Gratis verzending binnen 1-2 werkdagen.