Heidematten zijn makkelijk op maat te knippen, hebben een gezellige uitstraling en zijn voordelig in aanschaf. Dat maakt ze tot de ideale natuurmatten om decoratief te gebruiken! Zoals op de volgende manieren:

  • Heidematten rondom het zwembad. In de zomer geeft een opzetzwembad heerlijke verkoeling, maar de uitstraling laat vaak te wensen over. Laat ┬áhet zwembad beter opgaan in uw tuin door er een heidemat omheen te plaatsen! Een lage heidemat van 1 meter of 1 meter 50 kunt u eenvoudig met tie-wraps vastmaken aan de rand en palen van het opzet zwembad.
  • Heidematten tegen een borderrand. Wilt u de borderranden in de tuin een natuurlijke, sfeervolle uitstraling geven? Bekleed de rand dan met een lage heidemat die u op de juiste maat heeft geknipt. U kunt ook een nieuwe borderrand maken door de heidemat te bevestigen tegen grondpennen of (piket)paaltjes.
  • Heidemat als wandbekleding. Bekleed een wand van uw overkapping, tuinhuis of veranda met een heidemat voor extra sfeer. Hierin kunt u ook eenvoudig een lichtsnoer hangen voor gezellige verlichting.
  • Heidemat verticaal plaatsen. Natuurmatten worden standaard in de lengte geplaatst (met de stengels rechtop), maar door ze eens verticaal te plaatsen (met de stengels horizontaal) is het effect verrassend mooi!
  • Heidemat als decoratieve dakbedekking. Op het dak van een speelhuisje, konijnenhok of vogelhuisje staat een heidemat erg sfeervol!
  • Heidematten als decoratief tuinscherm. Heeft u een lelijk hoekje in de tuin of wilt u juist een mooi plekje uitlichten? Plaats hier een heidemat voor of achter. Met enkele palen in de grond kunt u dit tuinscherm op elke gewenste plek maken.
  • Heidematten bij evenementen. Organiseert u een evenement, markt, festival of concert in de buitenlucht? Heidematten zijn een eenvoudige oplossing om dranghekken decoratief te bekleden! U kunt ze met ijzerdraadjes of tie-wraps snel bevestigen. Na afloop zijn ze eenvoudig los te maken, zonder dat ze beschadigen, waardoor u ze meerdere malen kunt gebruiken. In de bijgeleverde draagtas kunt u ze makkelijk meenemen.
  • Heidematten containerombouw. Niemand kijkt graag naar deze plastic gevaartes. Maak van heidematten en een aantal palen een containerombouw om ze aan het oog te onttrekken!

Wilt u advies over decoratieve heidematten of andere toepassingen met deze sfeervolle natuurmatten? Neem gerust contact met ons op! Wij denken graag met u mee.

 

Heidematten circa 1 cm dik, 5 meter lang

Heidematten circa 2-3 cm dik, 3 meter lang