Heidematten worden in eerste instantie veel gebruikt als schutting, balkonscherm of (groene) tuinafscheiding, maar ook tegen het plafond zorgt deze gezellig ogende natuurmat voor een sfeervolle afwerking!

Heidematten plafond

Heeft u een overkapping, tuinhuis of veranda om in de zomer heerlijk te zitten? Maak die dan extra gezellig met heidematten! Een heidematten plafond is puur ter decoratie. Ze worden dan ook aan de binnenzijde van het dak gebruikt; niet als waterdichte dakbedekking. Met heidematten heeft u een heel sfeervol plafond boven uw hoofd. Voor extra gezelligheid kunt u ook een wand van uw overkapping, tuinhuis of veranda met een heidemat bekleden. En door een lichtsnoer met lampjes tussen de stengels van de mat door te bevestigen, is uw overkapping, tuinhuis of veranda ook nog eens feestelijk verlicht!

Heidematten plaatsen tegen het plafond

Een heidematten plafond is vrij eenvoudig te maken. Omdat u bij het bevestigen meestal boven uw hoofd moet werken, is een nietpistool een fijn hulpmiddel. Plaats de nietjes over het binddraad van de mat. U kunt de mat ook tegen het hout plaatsen met schroeven met sluitring, krammetjes of spijkers. Plaats de heidemat tussen of tegen de balken van het plafond en maak hem op elke 20 cm horizontaal en 70 cm verticaal vast. Als er nog geen dakbedekking aanwezig is, dan is het handig eerst de mat van bovenaf op de constructie te monteren en daarna de dakbedekking aan te brengen.

Heidematten pergola

Met een heidemat op een pergola kunt u een schaduwrijk zitplekje maken in de tuin. De dikke heidemat van ca. 2 cm geeft de meeste beschutting. U kunt ook een dunnere heidemat dubbel gebruiken om voor extra schaduw te zorgen. Bevestig hem op de houten balken van de pergola met schroeven met sluiting, krammetjes of een nietpistool.

Heidematten dakje

Een heidemat geeft geen waterdichte bescherming, maar kan een dak er wel heel mooi laten uitzien! Bijvoorbeeld als u die bevestigt op het dak van een speelhuisje, vogelhuisje of een konijnenhok. In de zomer kunt u de bench van uw hond ermeeĀ bekleden en zo zorgen voor schaduw en een gezellige uitstraling!

Wilt u meer informatie over heidematten als plafond, heeft u vragen over een andere toepassing of onze andere soorten natuurmatten? Neem gerust contact met ons op! Wij denken graag met u mee om uw tuin sfeervol aan te kleden.

Bestel meteen uw heidematten in het juiste formaat, met bevestigingsmateriaal!
Gratis verzending binnen 1-2 werkdagen.