Wilgenmat op maat maken
Wilgenmat op maat maken

Wilgenmat op maat maken

Voor een balkon heeft u een lagere wilgenmat nodig dan voor een schutting. Onze wilgenmatten op rol zijn dan ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

100 x 500 cm | 150 x 500 cm | 180 x 500 cm | 200 x 500 cm

100 x 300 cm | 180 x 300 cm | 200 x 300 cm

180 x 180 cm

Staat het gewenste formaat er niet bij? Geen zorgen. Een wilgenmat op maat maken is helemaal niet moeilijk. U kunt de mat zowel in de hoogte als in de lengte gemakkelijk inkorten. Hieronder leest u precies hoe u dat doet.

Te hoge wilgenmat op maat maken

Is de wilgenmat te hoog? U kunt de wilgentenen op maat zagen met een houtzaag, haakse slijper of decoupeerzaag. Zorg ervoor dat uw zaag scherp genoeg is, dan is het resultaat het mooist en kost het minder moeite.

Te lange wilgenmat op maat maken

Een te lange wilgenmat kunt u inkorten door het ijzeren binddraad met een nijptang door te knippen op minimaal 10 cm vanaf de gewenste lengte. Dan heeft u altijd voldoende binddraad over om de mat weer vast te binden. Knip het ijzerdraad door, trek de overtollige wilgentenen eruit en knoop het binddraad daarna op de juiste lengte weer goed vast.

Restant wilgenmat

Heeft u na het op maat maken een stukje wilgenmat over? Misschien kunt er nog wat creatiefs mee doen! Gebruik het restant bijvoorbeeld om borders mee te bekleden, het dak van een vogelhuisje af te werken of een plantenbak mooi aan te kleden.

Heeft u nog vragen over formaten of het op maat maken van een wilgenmat? Neem dan gerust contact met ons op!