Een wilgenmat op rol, of wilgenrol, is een mooi, praktisch, natuurvriendelijk en voordelig product om een natuurlijke tuinafscheiding mee te creëeren.

  • Mooi

Binnen ons assortiment natuurmatten kenmerkt de wilgenmat op rol zich door zijn warme bruine kleur en het robuuste materiaal. Dit geeft deze mat van typisch Hollandse wilgentenen een stoer en stijlvol uiterlijk. Veel mensen vinden een wilgenmat er het mooist uitzien van alle natuurmatten.

  • Praktisch

Een wilgenmat op rol is heel praktisch in gebruik en veel compacter dan bijvoorbeeld een gevlochten wilgenscherm van dikke wilgentenen. Geleverd in handige tas is de wilgenmat op rol bovendien goed te dragen. Om de wilgenmat te gebruiken, rolt u hem eenvoudigweg af en bevestigt hem tegen de gewenste ondergrond. Maak de mat vast met ijzerdraadjes, tie-wraps, krammetjes of spijkers. De mat op maat maken kan door de wilgentenen af te zagen met een houtzaag, decoupeerzaag of haakse slijper. De lengte past u aan door het binddraad op minimaal 10 cm van de gewenste plek door te knippen, de overtollige wilgentenen te verwijderen en het binddraad weer vast te binden.

  • Milieuvriendelijk

Wilgenmatten op rol zijn gemaakt van het snoeimateriaal van wilgen. Voor de productie hiervan worden dus geen bomen gekapt. Aan een wilgenmat worden ook geen chemicaliën of andere stoffen toegevoegd. De productie van een wilgenmat is dus heel milieuvriendelijk. Eenmaal in de tuin stimuleert een wilgenmat de vorming van natuurlijk groen en trekt vogels aan. Daarom worden wilgenmatten, net als rietmatten, bamboematten, heidematten en boomschorsmatten door het voormalige Ministerie van VROM en diverse milieuorganisaties aangeraden als milieuvriendelijke tuinafscheiding.

  • Voordelig

Vergeleken met bijvoorbeeld gevlochten wilgenschermen, zijn wilgenmatten op rol heel voordelig. En met een wilgenmat van 5 meter lang kunt u al een groot deel van uw natuurlijke tuinafscheiding realiseren! Wilgenmatten zijn bovendien oersterk en gaan jarenlang mee. Dat maakt ze tot een heel voordelige tuinafscheiding.

Wilgenmat op rol kopen

Een wilgenmat op rol kopen kan niet overal. De meeste tuincentra hebben ze niet voorradig. Bovendien is de kwaliteit vaak erg laag en de wilgenmatten prijs erg hoog. Het beste én het makkelijkste is om uw wilgenmat op rol online te kopen. Op Natuurmatten.nl kunt u kiezen uit vele verschillende formaten voor een voordelige prijs. De kwaliteit van de wilgenmatten is uiteraard optimaal. Bovendien wordt de wilgenmat op rol gratis bij u thuis bezorgd. U betaalt dus geen verzendkosten en hoeft de grote rol niet in uw auto te vervoeren. Ten slotte kunt u rekenen op een snelle levering binnen 2 werkdagen. Voor 13:00 besteld, is dezelfde dag al verzonden!

Met wilgenmatten op rol geeft u uw tuin of balkon een sfeervolle uitstraling in een handomdraai en bent u heel voordelig uit!