Wilgenmatten op het balkon

Wilgenmatten op het balkon

Lekker op het balkon zitten met voldoende privacy en uit de wind? Of uw balkon afschermen voor de kat? Met wilgenmatten maakt u een prachtig balkonscherm. Wilgenmatten brengen een stukje natuur op het balkon en zien er warm en sfeervol uit. Ze bieden een zichtdichtheid van zo’n 80% en houden veel wind tegen. Een balkonscherm van wilgenmatten is bovendien voordelig in aanschaf en snel te maken.

Welke wilgenmatten?

Voor de meeste balkons zijn lage wilgenmatten geschikt, zoals de wilgenmat 100 x 300 cm of 100 x 500 cm. Deze zijn 1 meter hoog en 3 tot 5 meter lang. Is uw balkonreling hoger, dan kunt u kiezen voor een wilgenmat van 150 x 500 cm. Mocht 1 van deze formaten net te hoog zijn, dan kunt u de wilgenmat eenvoudig op maat maken. Zaag de wilgentenen af met een houtzaag, decoupeerzaag of haakse slijper. Zo maakt u een wilgenmat balkonscherm precies op de juiste hoogte!

Geschikte wilgenmatten voor op het balkon

Wilgenmatten bevestigen op balkon

Wilgenmatten bevestigen op het balkon kan heel eenvoudig met simpele bevestiging draadjes van gegalvaniseerd ijzer of tie-wraps. Trek de ijzerdraadjes of tie-wraps tussen de wilgentenen door en over het binddraad van de mat heen. Daarna trekt u ze vast tegen de ondergrond. Als u dat vanuit de hoeken op elke 20 cm horizontaal en 70 cm verticaal doet, zit uw balkonscherm goed stevig vast.

Tips

  • Wilgenmatten brengen niet alleen sfeer, maar ook natuur op het balkon. Ze trekken vogeltjes aan en vormen een ideale ondergrond voor klimplanten.
  • Wilt u uw balkon sfeervol verlichten, vlecht dan een lichtsnoer door uw wilgenmat heen of hang er lantaarntjes aan. Dat geeft een heel gezellig effect!
  • U kunt ook buitendecoratie, zoals metalen ornamenten of kleine vogelhuisjes, aan de wilgentakken hangen om uw balkon gezellig aan te kleden.
  • Heeft u een stukje wilgenmat over? Misschien kunt u er een plantenbak mee bekleden voor nog meer sfeer! Of maak er een mooi dakje van voor een vogelhuisje.

Een wilgenmat brengt op eenvoudige en voordelige wijze sfeer en privacy op het balkon. Zo kunt u, zelfs als u middenin de stad woont, altijd genieten van een stukje natuur! Wilt u hier meer over weten of heeft u vragen over een andere wilgenmat toepassing? Neem dan gerust contact met ons op! Wij denken graag met u mee om uw balkon zo mooi mogelijk aan te kleden!

Wilgenmat bevestigen balkon