Wilgenmatten decoratief

Wilgenmatten hebben een heel sfeervolle en stoere uitstraling en zijn uitstekend decoratief te gebruiken. De bevestiging is simpel en u heeft weinig gereedschap nodig. Veel toepassingen zijn voor tuin of balkon, maar ook binnenshuis kunt u er creatief mee bezig. Wij geven alvast enkele voorbeelden van hoe wilgenmatten decoratief gebruikt kunnen worden!

  • Wilgenmatten zwembad. Met een lage wilgenmat van 100 centimeter of wellicht 150 centimeter hoog, kunt u een opzet zwembad decoratief afwerken. Plaats de wilgenmat om het zwembad heen en maak hem vast aan de rand en palen met tie-wraps. Zo maakt u van een kunststof zwembad een natuurlijke zwemvijver!
  • Wilgenmatten borders. Uw borders zie er netjes en stijlvol uit met een wilgenmat langs de rand.
  • Wilgenmat tegen de wand. Heeft u een overkapping, aanbouw of tuinhuis? Plaats dan een wilgenmat tegen de wand voor een sfeervolle afwerking. Vlecht een lichtsnoer tussen de wilgentenen door en u heeft ook gezellige verlichting!
  • Wilgenmat verticaal. Een wilgenmat wordt standaard in de lengte geplaatst, waarbij de wilgentenen rechtop staan. Door hem in plaats daarvan verticaal te plaatsen, dus met de wilgentenen horizontaal, krijgt u een verrassend mooi effect!
  • Wilgenmat dakje. Met een wilgenmat kunt u een mooi dakje maken voor het vogelhuisje of het dak van een speelhuisje fraai afwerken.
  • Wilgenmat tuinscherm. Heeft u een lelijk hoekje in de tuin af wilt u juist een mooi plekje uitlichten? Plaats hier een wilgenmat voor of achter. Met enkele palen in de grond kunt u dit tuinscherm op elke gewenste plek maken.
  • Wilgenmatten op beurzen en evenementen. Heeft u een stand op de beurs of organiseert u een evenement? Wilgenmatten zijn een eenvoudige oplossing om uw beursstand aan te kleden of dranghekken decoratief te bekleden!
  • Wilgenmatten kerststalletje. Met 3 korte stukjes wilgenmat bevestigd aan takken of latjes, kunt u een open kerststalletje maken. Zet de wilgenmat wandjes schuin neer en maak ze aan de bovenkant aan elkaar vast. Hang een lampje in de nok en u heeft een prachtig kerststalletje waar u beeldjes in kunt zetten!
  • Wilgenmatten containerombouw. Maak van wilgenmatten en een aantal palen een containerombouw en u hoeft nooit meer tegen deze plastic gevaartes aan te kijken.

Behalve als natuurlijke schutting, balkonscherm of plafondafwerking, zijn wilgenmatten op rol dus ook voor creatieve toepassingen heel goed te gebruiken! Zo kunt u zelfs van de restanten van een wilgenmat nog iets leuks maken. Wilt u meer informatie of advies over wilgenmatten toepassingen? Neem gerust contact met ons op! Wij denken graag met u mee.