Wilgenmatten decoratief

Wilgenmatten hebben een heel sfeervolle en stoere uitstraling en zijn uitstekend decoratief te gebruiken. De bevestiging is simpel en u heeft weinig gereedschap nodig. Veel toepassingen zijn voor tuin of balkon, maar ook binnenshuis kunt u er creatief mee bezig. Wij geven alvast enkele voorbeelden van hoe wilgenmatten decoratief gebruikt kunnen worden!

  • Wilgenmatten zwembad. Met een lage wilgenmat van 100 centimeter of wellicht 150 centimeter hoog, kunt u een opzet zwembad decoratief afwerken. Plaats de wilgenmat om het zwembad heen en maak hem vast aan de rand en palen met tie-wraps. Zo maakt u van een kunststof zwembad een natuurlijke zwemvijver!
  • Wilgenmatten borders. Uw borders zie er netjes en stijlvol uit met een wilgenmat langs de rand.
  • Wilgenmat tegen de wand. Heeft u een overkapping, aanbouw of tuinhuis? Plaats dan een wilgenmat tegen de wand voor een sfeervolle afwerking. Vlecht een lichtsnoer tussen de wilgentenen door en u heeft ook gezellige verlichting!
  • Wilgenmat verticaal. Een wilgenmat wordt standaard in de lengte geplaatst, waarbij de wilgentenen rechtop staan. Door hem in plaats daarvan verticaal te plaatsen, dus met de wilgentenen horizontaal, krijgt u een verrassend mooi effect!
  • Wilgenmat dakje. Met een wilgenmat kunt u een mooi dakje maken voor het vogelhuisje of het dak van een speelhuisje fraai afwerken.
  • Wilgenmat tuinscherm. Heeft u een lelijk hoekje in de tuin af wilt u juist een mooi plekje uitlichten? Plaats hier een wilgenmat voor of achter. Met enkele palen in de grond kunt u dit tuinscherm op elke gewenste plek maken.
  • Wilgenmatten op beurzen en evenementen. Heeft u een stand op de beurs of organiseert u een evenement? Wilgenmatten zijn een eenvoudige oplossing om uw beursstand aan te kleden of dranghekken decoratief te bekleden!
  • Wilgenmatten kerststalletje. Met 3 korte stukjes wilgenmat bevestigd aan takken of latjes, kunt u een open kerststalletje maken. Zet de wilgenmat wandjes schuin neer en maak ze aan de bovenkant aan elkaar vast. Hang een lampje in de nok en u heeft een prachtig kerststalletje waar u beeldjes in kunt zetten!
  • Wilgenmatten containerombouw. Maak van wilgenmatten en een aantal palen een containerombouw en u hoeft nooit meer tegen deze plastic gevaartes aan te kijken. Of koop een prachtige container ombouw als kant-en-klaar pakket!

Behalve als natuurlijke schutting, balkonscherm of plafondafwerking, zijn wilgenmatten op rol dus ook voor creatieve toepassingen heel goed te gebruiken! Zo kunt u zelfs van de restanten van een wilgenmat nog iets leuks maken. Wilt u meer informatie of advies over wilgenmatten toepassingen? Neem gerust contact met ons op! Wij denken graag met u mee.